Sloterplas

Buitenwaterduik | Sloterplas | Ganzeneiland

Buitenwaterduik Ganzeneiland Sloterplas – 11 februari 2018 Het is alweer zondag wat voor Duikteam Murene betekend dat er weer een buitenwaterduik op het programma staat. De agenda verteld ons dat de duik midden in Amsterdam zal plaats vinden. De Sloterplas kent 3 officiële duiklocaties waarvan we vandaag het Ganzeneiland aan doen. Ganzeneiland is een vrij rustige duiklocatie met goede parkeer mogelijkheden. In de zomer kan het door het aan de plas gevestigde watersportcentrum druk zijn op het water.

Vandaag is het koud en zal er niemand op het water recreëren zodat wij vrij spel hebben met duiken. Wolter, Ad, Marco, Co en ik zijn inmiddels bezig met het optuigen van de setjes in afwachting op misschien nog een paar duikers. Die komen niet. Co duikt vandaag niet, waardoor we een mooi even aantal duikers hebben en kunnen dus met twee buddy paren te water. Op de kop van het eiland trotseren we het lastige trappetje en zwemmen we uit tot de bodem op een meter of drie steiler naar beneden glooit.

Het mooie aan deze duiklocatie zijn de woeste veenformaties die sterk in grote variëren. Het zicht is goed vandaag zeker 6 a 7 meter waardoor er voldoende licht van de oppervlakte de bomden bereikt. De water temperatuur is 5 graden waardoor het duikje ongeveer een halfuur duurt. Echt lang genoeg met deze temperatuur. Na afloop van de duik drinken we iets in het bijgelegen watersportcentrum en hebben het al snel over de duikplannen van het komende seizoen.

Door Remko de Jong

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.