Egypte 2017

Blauw water, prachtige koralen en zon | Dag 1 en 2

12 oktober 2017 – Dag 1

De reis naar Egypte is begonnen! Om 14:00 uur vliegen we een mooie tijd tegemoet, echter voordat we weg zijn… Inchecken, door de douane, paspoort controle en dan eindelijk bij de vertrekhallen. Een kriem, maar dat hoort er bij.

Klokslag 18:00 uur landen we in het pikdonker op de luchthaven van Marsa Allam. Koffer oppikken bij de bagageband en in de taxi naar de haven. De haven van Port Ghalip International, waar de Emperor Aswaa al met ronkende motor op ons stond te wachten. We werden hartelijk ontvangen door de gidsen Sarha (Vrouw) en Safrai (Man).

De eerste briefing van het “hoe en wat” op de boot duurt bijna 20 minuten, waarna de hutten werden verdeeld. Dit was geen eenvoudige opgave, want er was een indeling gemaakt door de staff, maar daar was natuurlijk niemand het mee eens. De herindeling van de kamer werd door Wolter op zich genomen en uiteindelijk had iedereen een plek.

Nog geen half uurtje later ging de bel voor het diner. De bel waar we snel aan zullen wennen, want dit is het algemene signaal voor eten en duiken. Het eten was keurig verzorgd en voldoende om de hongerige monden van de Murene leden te voeden.

Na het diner natuurlijk even nazitten op het dek met een heerlijk biertje. Vanaf de wal werden we muzikaal ondersteund door een zanger, wat door de kwaliteit al snel als irritant ervaren werd. We waren allemaal moe. Tijd om naar de hutten te gaan. Ik deelde de hut met Remco, waar van slapen kwam het er niet onmiddellijk van. Precies boven ons hoofd, de kombuis, waar de voorbereidingen van de volgende dag getroffen werken, de muziek vanaf de wal en vele andere onduidelijke geluiden. Om 6 uur werden we alweer gewekt door het gestommel van de koks, terwijl we er pas om 7 uur uit mochten. Kortom, van veel slapen kwam het er voor ons niet van.

13 oktober 2017 – Dag 2

Om 7:30 ontbijt, wat niet veel verschilde van het voorafgaande avondeten, gevolgd door opnieuw een briefing. Veel gezegd, maar wat we onthouden hebben was dat we spoedig zouden uitvaren, als we toestemming zouden krijgen van de havenmeester. Voor de eerste duiken (checkdive) voeren we naar de duikstek “Halg-Salhaan”, gevolgd door een lange vaartocht van zo’n 2,5 uur naar de tweede duikstek. De wind was stevig, zo’n windkracht 5 a 6, waardoor de boot aardig aan het dansen raakte en vooral moeizaam was om je staande te houden. Aangekomen op de tweede duikstek, genaamd “Adoe Abab”. Na een snelle briefing konden we te water. Een mooi rif met prachtig begroeide pinnacles, waar tussendoor gedoken werd. Helaas wat stroming, maar dat zijn we snel weer vergeten. Aan boord gekomen, uitrusten met een biertje, lekker eten en op naar de volgende duikstek. Dat zal de hele nacht varen zijn…

Door Arjen Mantel

0 Comments

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.